چرا ماست اصطلاحا آب می اندازد

چرا ماست اصطلاحا آب می اندازد؟

لبنیات منبع غنی کلسیم هستند و برای سلامتی بسیار مفید هستند. ماست یکی از متنوع ترین لبنیات است که از دیرباز در سفره های ایرانیان وجود داشته است.

ماست‌های صنعتی ایرانی یکی از باکیفیت‌ترین انواع ماست‌های دنیا هستند و به‌ویژه در سال‌های اخیر انواع ماست‌ها با طعم‌ها و شکل‌های مختلف به بازار عرضه شده‌اند.

انواع بورانی و پیش غذا را می توانید با ماست تهیه کنید. علاوه بر ماست های صنعتی، می توانید مشتری ماست های خوشمزه محلی هم باشید!

خوشبختانه تهیه ماست کار ساده ای است و می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید.

چرا ماست اصطلاحا آب می اندازد

بافت ماست یک شبکه سه بعدی از پروتئین های شیر منعقد شده است که آب در فضای بین آنها به دام افتاده است. هنگامی که این شبکه پروتئینی از بین می رود، آب میان بافتی ماست شروع به خروج می کند که به آن آب انداختن ماست می گویند.

علت آب انداختن ماست چیست؟

۱- کمبود ماده خشک یا مقدار چربی

۲- فرآیندهای پاستوریزاسیون و همگن سازی نامناسب

۳- دمای گلخانه بالا

۴- اسیدیته و PH پایین

۵- تکان دادن قبل از سرد شدن در گذشته شیرهای ترش تولید شده توسط لبنیات پس از بازکردن و مصرف بخشی از آن مانند شیرهای ترش تولید سنتی به اصطلاح خیس می شد و کمی رقیق می شد.

ماست پاستوریزه تولید شده در برندهای مختلف مانند گذشته آب اضافه نمی کند که به دلیل استفاده از مقدار کمی شیر خشک در تولید این محصول برای افزایش قوام ماست می باشد.

ادامه مطلب  فر توکار ایرانی چی بخرم ؟ [15+ مدل پرفروش بازار!]

توجه داشته باشید که آب ماست نباید دور ریخته شود. آب ماست همان آب پنیر است و ارزش غذایی زیادی دارد و سرشار از پروتئین و ویتامین های گروه B است.

چرا ماست اصطلاحا آب می اندازد

عوامل آب انداختن ماست

  • اگر سطح اسیدی ماست کم باشد، ماست آبکی می شود.
  • اگر قبل از سرد شدن کامل ماست تکان داده شود، ماست آبکی می شود.
  • اگر ماست نامناسب باشد، آبکی می شود.
  • نداشتن نمک یا شکر کافی یکی از دلایل دیگر ماست آبکی است.
  • اگر در هنگام تهیه ماست دمای شیر مناسب نباشد، ماست آبکی می شود.
  • نگهداری طولانی مدت ماست در محیط گرم باعث ایجاد طعم ناخوشایند و ماست آبکی می شود.
  • جوشاندن بیش از حد شیر باعث آبریزش ماست می شود.
  • همچنین چربی کم ماست ماست آماده شده را نرم و آبدار می کند.
  • اگر فرآیند پاستوریزاسیون و همگن سازی برای ماست مناسب نباشد، آب خود را از دست می دهد.

ماست آب انداخت چیکار کنیم؟

اگر ماست شما آبکی است می توانید از یک دستمال تمیز برای جذب آب استفاده کنید.

ظرف خود را در یک قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه بجوشد.

اگر ماست نگرفتید و مثل شیر آبکی بود، آن را کمی گرم کنید و مقداری پنیر به آن اضافه کنید و پنیر بسیار خوشمزه می شود.

آب ماست را دور نریزید زیرا آب ماست همان آب پنیر است و ارزش غذایی زیادی دارد و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.

اگر به ماست نمک اضافه می کنید تا سفت شود، اگر ماست شما شور شد، آن را در کیسه پارچه ای تمیزی قرار دهید و در کیسه را ببندید، سپس آن را در جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن جذب شود، پس از انجام این کار، اگر هنوز شور بود، هنگام استفاده می توانید آن را با کمی آب رقیق کنید.

ادامه مطلب  بهترین مارک تابه گریل ایرانی [13+ مدل جدید]

حتما ببینید

ظرف نگهدارنده غذا پلاستیکی

ظرف غذا کارمندی چی بخرم؟

ظرف غذا کارمندی چی بخرم؟ اگر شما هم کارمند هستید و هر روز مجبورید سرکار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *