طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود خوشمزه شیرازی

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود چگونه است؟ آبگوشت نخود یخنی یکی از غذاهای محلی و اصیل شیرازی است که بسیار لذیذ و فوق العاده است این غذا در شهرهای مختلف به روش های مختلفی تهیه می شود. برای راهنمای کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آبگوشت نخود یخنی با سایت آموزشی مگ سام همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
گوشت گوسفندی با کمی دنبه ۲۵۰ گرم
نخود گرد یک و نیم پیمانه پلوپز
پیاز ۲ عدد متوسط یا ۱ عدد بزرگ
سیب‌زمینی ۲ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
لیمو عمانی درسته ۲ عدد بزرگ
پودر آویشن ۲/۱ قاشق چایخوری
پودر زعفران ۳/۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به میزان لازم
روغن، ادویه گوشت، دارچین به میزان لازم
آب به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

مرحله اول

برای تهیه آبگوشت یخنی  ابتدا نخودها را ۲۴ ساعت قبل از پختن در آب خیس کنید تا نفخ آنها کاملا برطرف شود در این مدت بهتر است چند بار آب ظرف را عوض کنید.

نکته: اگر زمان کافی برای خیس کردن نخود ندارید، هنگام پختن از آویشن استفاده کنید تا نفخ نخودها از بین برود.

مرحله دوم

در قابلمه، ظرف سفالی یا سنگی روغن بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید، گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله سوم

حالا زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید و کاملا مخلوط کنید، حالا پیاز را ۴ عدد قارچ برش دهید و در قابلمه بگذارید تا بوی گوشت از بین برود.

ادامه مطلب  طرز تهیه کتلت مرغ و گوشت مخلوط خوشمزه مجلسی

مرحله چهارم

سپس فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه گوشت، دارچین و پودر آویشن را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.

مرحله پنجم

حالا نخود خیس خورده را خوب آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید سپس مقداری آب جوش به مخلوط آبگوشت اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

مرحله ششم

بعد از آن گوجه ها را به صورت ۴ عدد قارچ برش می دهیم و در قابلمه می گذاریم، پس از جوشاندن آب، حرارت را کم می کنیم، ته قابلمه را با قاشق هم می زنیم و درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم به آرامی بجوشد.

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

مرحله هفتم

وقتی گوشت تقریباً پخت، لیموهای عمانی را سوراخ کنید و به مدت ۵ دقیقه در آب خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس به قابلمه اضافه کنید.

مرحله هشتم

در این مرحله نمک را با مواد مایه مخلوط کرده و دوباره در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت و نخود روی حرارت ملایم بپزند.

مرحله نهم

سیب زمینی ها را پوست گرفته و ۴ عدد قارچ خرد کرده و به مخلوط مواد مایه اضافه کنید و بگذارید خوب بجوشد سپس در ده دقیقه آخر پخت پودر زعفران و دارچین را اضافه کنید.

مرحله دهم

بعد از اینکه آبگوشت یخنی خوب پخت و کاملا غلیظ شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید، سپس آب و مایه را در ظرفی جدا کرده و با نان سنگک میل کنید.

مرحله یازدهم

سپس گوشت، دنبه، نخود، پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی را در قابلمه ای با چرخ گوشت بکوبید و سپس در ظرف مناسبی بریزید و در آخر گوشت کوبیده را با لیموترش، نارنج، ترشی، سبزی و سنگک تازه میل کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه چیکن پاپ کورن پنیری فارسی با طعم عالی

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *