طرز تهیه آش دندونی بچه

طرز تهیه آش دندونی بچه تهرانی خوشمزه و مجلسی

آش دندونی یکی از آش های مخصوص ایرانی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان تهیه می شود. این آش خوشمزه یکی از معروف ترین سوپ های استان های آذربایجان شرقی و غربی است و در زبان آذری به دیشلیق معروف است. برای مشاهده آموزش کامل آشپزی و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دندونی با سایت آموزشی مگ سام  همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
لوبیا چیتی نصف لیوان
لوبیا قرمز نصف لیوان
نخود نصف لیوان
گندم نصف لیوان
عدس نصف لیوان
برنج نصف لیوان
جو نصف لیوان
پیاز ۱ عدد بزرگ
پیاز داغ ۶ قاشق غذاخوری
نعناع داغ ۴ قاشق غذاخوری
کشک و دارچین به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت طرز تهیه آش دندونی

مرحله اول

برای تهیه سوپ خوشمزه ابتدا لوبیا، جو و گندم را جداگانه در کاسه ها بریزید و روی آنها را با آب تا سطح آن بپوشانید. حدود ۶-۷ ساعت می گذاریم خیس بخورند. می توانید از عصر تا صبح به آنها استراحت دهید تا خیس شوند.

مرحله دوم

سپس در این مدت چندین بار آب آنها را عوض می کنیم. سپس نخودها را در آبکش ریخته و می شوییم و در قابلمه می گذاریم و روی اجاق می گذاریم و تا ۲ انگشت بالای سطح نخود آب می ریزیم و در قابلمه را می بندیم.

مرحله سوم

سپس حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را خیلی کم می کنیم تا به مرور زمان بپزد. سپس لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را در صافی ریخته و آبکش می کنیم و در قابلمه می گذاریم و روی اجاق می گذاریم.

ادامه مطلب  طرز تهیه چیکن پاپ کورن پنیری فارسی با طعم عالی

مرحله چهارم

سپس با فاصله ۲-۳ بند انگشتی از سطح دانه ها آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس حرارت را کم کنید تا پخته شوند. سپس پیاز را پوست گرفته و بشویید و از وسط نصف کنید.

طرز تهیه آش دندونی بچه

مرحله پنجم

سپس در قابلمه می گذاریم و گوشت را به آن اضافه می کنیم و روی اجاق می گذاریم و مقداری دارچین و ۶ پیمانه آب معمولی می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم. ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوشد.

مرحله ششم

سپس حرارت را خیلی کم می کنیم تا بعد از مدتی گوشت کاملا پخته شود. سپس جو و گندم را در آبکش ریخته و آبکش می کنیم و در قابلمه ای که برای درست کردن سوپ آماده کرده ایم می گذاریم. حالا حدود ۱/۳ قابلمه را با آب پر کنید.

مرحله هفتم

بعد از آن درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم می کنیم تا مغز گندم بپزد و هر از چند گاهی هم می زنیم تا ته آن نچسبد.  بعد از گذشت حدودا ۱ الی ۱:۳۰ دقیقه از پخت گندم و جو ،عدس را تمیز می شوییم.

مرحله هشتم

حالا به قابلمه اضافه می کنیم و بعد از ۱۵ دقیقه برنج را چندین بار شسته و به مواد اضافه می کنیم.

مرحله نهم

سپس گوشت را به همراه آب به آبگوشت اضافه می کنیم. بعد نخود و لوبیا رو تست میکنیم اگه پخته بودن به مواد اضافه میکنیم.

ادامه مطلب  طرز تهیه کایسری یالاماسی ترکیه ای با طعم بی نظیر

مرحله دهم

در این مرحله نیمی از پیازچه را به همراه پنیر دلمه به سوپ اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا طعم پنیر را بگیرد. سپس مقداری نمک و فلفل را به همراه ادویه های دلخواه روی آش می ریزیم.

مرحله یازدهم

حالا دوباره آش را خوب هم می زنیم تا ادویه ها مخلوط شوند سپس درب قابلمه را می گذاریم و می گذاریم آش سفت شود. آش سفت شده و صاف را در ظرفی ریخته و با فلفل قرمز و کمی پنیر تزیین می کنیم.

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *