طرز تهیه باسترما پلو

طرز تهیه باسترما پلو اردبیل رستورانی خوشمزه

طرز تهیه باسترما پلو چگونه است؟ باسترما پلو یکی از غذاهای محلی و سنتی اردبیل است که طرز پخت این غذای خوشمزه و لذیذ آذری بسیار ساده و آسان است و با کمترین مواد اولیه تهیه می شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باسترما پلو در ادامه با ماه همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج محلی ۴ پیمانه
ران مرغ ۴ عدد
کره محلی یا معمولی ۵۰ گرم
زعفران دم کرده نصف فنجان
روغن زیتون ۳ قاشق غذا خوری
روغن مایع به میزان لازم
آبلیموی تازه ۳ قاشق غذاخوری
آب، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه به میزان لازم
سیب زمینی در صورت نیاز ۱ عدد

طرز تهیه باسترما پلو

مرحله اول

ابتدا برنج را بشویید و در ظرف مناسبی با آب پر کنید و نمک بزنید و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت خیس بخورد و دانه های برنج بلند شود.

مرحله دوم

حالا مرغ ها را با نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زردچوبه، دارچین، زعفران خیس خورده، چند قاشق روغن زیتون و آبلیموی تازه در ظرفی بریزید و کاملاً مرینیت کنید.

نکته: این غذا را می توانید با مرغ، اردک یا گوشت گوسفند بنا به ذائقه خود درست کنید.

مرحله سوم

ظرف مرغ های مرینیت شده را کاملا سلفون می کنیم و به مدت ۲ الی ۳ ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند و تکه های مرغ کاملاً عطر ادویه ها را بگیرد.

مرحله چهارم

سپس در تابه ای به اندازه کافی روغن بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید، پس از داغ شدن روغن، دو طرف مرغ ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

ادامه مطلب  طرز تهیه کوزالاک مانتی ساده با بادمجان و گوشت خوشمزه

نکته: اگر تکه های مرغ درشت هستند، یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ ها بپزند.

مرحله پنجم

حالا در قابلمه ای مقداری آب و مقداری نمک بریزید و روی اجاق بگذارید، وقتی آب جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید، بعد از ۷-۸ دقیقه برنج را آبکش کنید.

طرز تهیه باسترما پلو

مرحله ششم

یک لیوان آب برای لعاب برنج بردارید و در ظرفی با کمی کره محلی آب شده یا کره ساده و دو تا سه قاشق زعفران دم کرده مخلوط کنید و کنار بگذارید.

مرحله هفتم

حالا در قابلمه ای به اندازه کافی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید، سپس مرغ ها را با هم در ته قابلمه بچینید، می توانید با برش های سیب زمینی جاهای خالی را پر کنید.

مرحله هشتم

سپس نیمی از برنج آبکش شده را روی مرغ ها بریزید و با ته قاشق فشار دهید تا مرغ ها کاملا آغشته به برنج شوند سپس باقی مانده برنج را بریزید و دوباره با قاشق فشار دهید و صاف کنید.

مرحله نهم

در این مرحله مخلوط آب لعاب برنج، زعفران و روغن را روی برنج بریزید به طوری که تمام سطح برنج را بپوشاند سپس دم کنی را بگذارید و روی حرارت قرار دهید و حرارت را کمی زیاد کنید.

مرحله دهم

وقتی بخار از روی برنج بلند شد حرارت شعله را کم کنید تا برنج کم کم دم بکشد و مرغ ها کاملا پخته و تفت داده شوند بعد از حدود یک ساعت باسترما پلو آماده است. حالا دوباره قابلمه را در ظرف مناسبی قرار دهید و باسترما پلو خوشمزه را با انواع سالاد و ترشی سرو کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه نان پیشی لقمه ای پفی با طعم بی نظیر

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *