طرز تهیه حلیم شیر

طرز تهیه حلیم شیر اصفهان برای ۴ نفر با بلغور گندم خوشمزه

طرز تهیه حلیم شیر چگونه است؟ حلیم شیر یکی از حلیم های سنتی و لذیذ ایرانی است که اصل آن به اصفهان برمی گردد و بسیار مقوی و غنی می باشد.برای آشنایی کامل و قدم به قدم با طرز پخت حلیم شیر با سایت مگ سام همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده ۲ لیوان
گوشت گردن و بوقلمون ۲۵۰ گرم
شیر ۲ لیوان
پیاز ۲ عدد
کره یا روغن محلی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و برگ بو به مقدار لازم
کنجد ودارچین به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم شیر

مرحله اول

برای تهیه ی حلیم شیر خوشمزه ابتدا مقدار کافی گندم را از شب قبل در ظرفی با کمی آب خیس کنید و بگذارید تا صبح پف کند و آماده پخته شود و سریعتر بپزد.

مرحله دوم

گندم خیس شده را در قابلمه می ریزند و آب می ریزند و روی حرارت می گذارند تا بجوشد.

مرحله سوم

حالا مرغ و گوشت گوسفند را در قابلمه بریزید و مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و پیاز را چند تکه کرده و در قابلمه قرار دهید.

نکته: از هر نوع گوشتی می توانید استفاده کنید، اما بهتر است برای پخت حلیم از گوشت بوقلمون و گوسفند استفاده کنید زیرا طبع گرم و خاصیت بیشتری دارند.

مرحله چهارم

نمک، فلفل، چوب دارچین و برگ بو را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزند و بوی نامطبوع گوشت از بین برود، پس از پخت کامل گوشت حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم

حالا گوشت پخته شده را کاملا چرخ کرده یا با کمی آب نرم مخلوط کنید و آن را بکوبید تا بافت گوشت کاملا جدا شود یا با گوشت کوب دستی خوب بکوبید.

ادامه مطلب  طرز تهیه ساندویچ جگر گوسفندی به روش خیابانی خوش طعم

طرز تهیه حلیم شیر

مرحله ششم

گندم آب پز را با گوشت کوب برقی له می کنند یا در مخلوط کن مخلوط می کنند تا کاملا له شود و بافتی یکنواخت و متراکم به دست آید و مخلوط حالت ارتجاعی پیدا کند.

مرحله هفتم

حالا گندم له شده را که قوام یکدست و کشدار دارد در قابلمه دیگری بریزید و برای خوش طعم شدن آب گوشت پخته شده را به حلیمه اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.

مرحله هشتم

سپس مقداری نمک روی مخلوط مواد بریزید و میل کنید و نمک آن را چک کنید، حالا اگر می خواهید حلیم یکدستی داشته باشید با صافی آن را کاملا صاف کنید.

مرحله نهم

دانه های گندم را در ظرف دیگری بریزید، با گوشت کوب برقی دوباره با کمی آب له کنید و به مخلوط اضافه کنید، اگر می خواهید دانه های گندم را زیر دندان خود احساس کنید نیازی به الک کردن نیست.

مرحله دهم

شیر را در دمای محیط قرار دهید و در پایان پخت حلیم شیر را اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید، در حین پخت چند بار حلیمه را هم بزنید تا بافت نرمی پیدا کند.

نکته: راز طعم یک حلیم خوب، زمان زیاد و حرارت کم برای تهیه آن است.

مرحله یازدهم

حالا گوشت های کوبیده یا رنده شده را به حلیم اضافه کنید و خوب هم بزنید و با همزن دستی گوشت را کاملا داخل حلیم له کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شود.

مرحله دوازدهم

حالا طبق ذائقه خودتان یک قاشق روغن یا کره محلی به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، اگر رژیم دارید نیازی به این مرحله نیست.

ادامه مطلب  طرز تهیه آش لخشک مشهدی خوشمزه

مرحله سیزدهم

پس از آماده شدن کامل شیر را در ظرف مناسبی صاف کرده و با کره آب شده یا روغن محلی ریخته و با دارچین و کنجد تزیین کرده و با شکر یا نمک به ذائقه خود میل کنید.

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *