طرز تهیه خورش آلو شوشتری چگونه است؟ خورش آلو شوشتر یکی از خوشمزه ترین و محلی ترین غذاهای شوشتری است که در شهرهای مختلف به روش های مختلف تهیه می شود و طعمی شیرین و ملایم دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش آلو شوشتری در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
شیره تمبر هندی غلیظ | ½ لیوان بزرگ |
شکر | ½ لیوان بزرگ |
زعفران دمکرده | ¼ لیوان بزرگ |
خلال بادام | ⅓ لیوان بزرگ |
گلاب | ۱ لیوان بزرگ |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
دارچین | ۱ قاشق مربا خوری سرپر |
آلو خورشتی شیرین | ۱۵ الی ۲۰ عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
آب | ۳ الی ۴ لیوان بزرگ |
طرز تهیه خورش آلو شوشتری
مرحله اول
برای تهیه خورش آلو ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و داخل قابلمه ای روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا روشن و طلایی شود.
مرحله دوم
سپس گوشت را حلقه حلقه می کنیم و اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و تمام قسمت های گوشت سرخ شود، سپس زردچوبه و دارچین را اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله سوم
در مرحله بعد یک بسته تمبر هندی را به چهار قسمت تقسیم کرده و یک قسمت را با نصف لیوان بزرگ آب گرم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در آب حل شود.
نکته: تمبر هندی رقیق شده را از صافی رد کنید تا آب آن کاملا صاف و یکدست شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه ادویه ها عطرشان را آزاد کردند، آب تمبر را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه تفت دهید، سپس آب را اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید و بگذارید بجوشد.
مرحله پنجم
وقتی مایع مخلوط به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و بگذارید یک ساعت همه مواد با هم بپزند تا گوشت خام و نیم پز شود.
مرحله ششم
سپس آلویی را که دو ساعت در آب خیس کرده بودید اضافه کنید و هم بزنید سپس مخلوط خلال و گلاب را که از شب قبل تهیه کردید اضافه کنید و هم بزنید.
نکته: خلال ها را از شب قبل در گلاب خیس کنید تا عطر گلاب جذب خلال بادام شود.
مرحله هفتم
سپس در قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود یک ساعت دیگر بپزد تا گوشت و آلو و خلالها کاملا بپزند و خورش جا بیفتد.
مرحله هشتم
وقتی خورش روغنی و پخته شد شکر را اضافه کنید و سپس در صورت تمایل کمی زعفران را با کمی آب داغ مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد سپس زعفران پخته شده را به خورش اضافه کنید.
مرحله نهم
سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد تا شکر کاملا در خورش حل شود و رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب شود.
مرحله دهم
وقتی خورش آلو شوشتری کاملا جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بگذارید و با چلو زعفرانی، سالاد، ترشی، سبزی و انواع دارچین سرو کنید.