طرز تهیه خورش آلو شوشتری

طرز تهیه خورش آلو شوشتری مجلسی خوشمزه

طرز تهیه خورش آلو شوشتری چگونه است؟ خورش آلو شوشتر یکی از خوشمزه ترین و محلی ترین غذاهای شوشتری است که در شهرهای مختلف به روش های مختلف تهیه می شود و طعمی شیرین و ملایم دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش آلو شوشتری در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
شیره تمبر هندی غلیظ ½ لیوان بزرگ
شکر ½ لیوان بزرگ
زعفران دم‌کرده ¼ لیوان بزرگ
خلال بادام ⅓ لیوان بزرگ
گلاب ۱ لیوان بزرگ
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری
دارچین ۱ قاشق مربا خوری سرپر
آلو خورشتی شیرین ۱۵ الی ۲۰ عدد
روغن مایع به میزان لازم
آب ۳ الی ۴ لیوان بزرگ

طرز تهیه خورش آلو شوشتری

مرحله اول

برای تهیه خورش آلو ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و داخل قابلمه ای روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا روشن و طلایی شود.

مرحله دوم

سپس گوشت را حلقه حلقه می کنیم و اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و تمام قسمت های گوشت سرخ شود، سپس زردچوبه و دارچین را اضافه کرده و تفت می دهیم.

مرحله سوم

در مرحله بعد یک بسته تمبر هندی را به چهار قسمت تقسیم کرده و یک قسمت را با نصف لیوان بزرگ آب گرم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در آب حل شود.

 

نکته: تمبر هندی رقیق شده را از صافی رد کنید تا آب آن کاملا صاف و یکدست شود.

ادامه مطلب  طرز تهیه کوکوی نخود آبگوشتی خوشمزه به روش خانگی

 

مرحله چهارم

بعد از اینکه ادویه ها عطرشان را آزاد کردند، آب تمبر را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه تفت دهید، سپس آب را اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید و بگذارید بجوشد.

مرحله پنجم

وقتی مایع مخلوط به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و بگذارید یک ساعت همه مواد با هم بپزند تا گوشت خام و نیم پز شود.

مرحله ششم

سپس آلویی را که دو ساعت در آب خیس کرده بودید اضافه کنید و هم بزنید سپس مخلوط خلال و گلاب را که از شب قبل تهیه کردید اضافه کنید و هم بزنید.

طرز تهیه خورش آلو شوشتری

نکته: خلال ها را از شب قبل در گلاب خیس کنید تا عطر گلاب جذب خلال بادام شود.

مرحله هفتم

سپس در قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود یک ساعت دیگر بپزد تا گوشت و آلو و خلال‌ها کاملا بپزند و خورش جا بیفتد.

مرحله هشتم

وقتی خورش روغنی و پخته شد شکر را اضافه کنید و سپس در صورت تمایل کمی زعفران را با کمی آب داغ مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد سپس زعفران پخته شده را به خورش اضافه کنید.

مرحله نهم

سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد تا شکر کاملا در خورش حل شود و رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب شود.

مرحله دهم

وقتی خورش آلو شوشتری کاملا جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بگذارید و با چلو زعفرانی، سالاد، ترشی، سبزی و انواع دارچین سرو کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه دوپیازه خساک بوشهری خوشمزه

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *