طرز تهیه خورش دوغ پای زاهدان چگونه است؟ خورش دوغ پای که به قیمه سیستانی نیز معروف است یکی از غذاهای اصیل و بسیار خوش طعم شهر زاهدان است که می توانیم آن را با گوشت یا مرغ درست کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش دوغ پای در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
دوغ | ۳-۴ لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش دوغ پای
مرحله اول
برای تهیه خورش لدوغ پای در ابتدای کار لپه ها را شسته و در ظرف آب می ریزیم سپس چند ساعت یا تمام شب در آب می گذاریم تا خوب خیس بخورد و نفخ آن برطرف شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را نگینی خرد می کنیم و همراه با کمی روغن مایع در ظرف مناسبی می ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود.
مرحله سوم
در همین حین گوشت گوسفندی را بشویید و کمی بزرگتر از گوشت خورش برش دهید سپس به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
بعد از تغییر رنگ گوشت لپه را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه می کنیم سپس یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم. سپس مواد را یک طرف قابلمه جمع می کنیم و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
رب گوجه فرنگی را خوب سرخ کنید سپس با بقیه مواد داخل قابلمه مخلوط کنید. سپس دوغ ترش را اضافه می کنیم و در قابلمه را می بندیم تا ظرف یکی دو ساعت گوشت و لپه کاملا بپزند.
مرحله ششم
هر چه دوغ ترش تر باشد زمان پخت گوشت بیشتر می شود. پس از پخت کامل گوشت، زعفران دم کرده را اضافه کنید و خورش طعم دار شود. در صورت لزوم مقداری نمک و ادویه اضافه کنید.
مرحله هفتم
بعد از غلیظ شدن دوغ در قابلمه، خورش آماده است. در آخر خورش را در ظرف مورد نظر ریخته و با برنج سرو می کنیم. در صورت تمایل می توانیم مقداری سیب زمینی سرخ شده به خورش اضافه کنیم.
منبع: azar_.food