طرز تهیه ساطری پلو مشهدی چگونه است؟ ساطری پلو یکی از لذیذترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که ریشه آن را استان خراسان می دانند. این غذای خوشمزه با کوفته قلقلی تهیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه ساطری پلو در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
هویج | ۴ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
کشمش پلویی | ۳ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
طرز تهیه ساطری پلو
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست گرفته و شسته و رنده می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم و دور می ریزیم و پیاز را در ظرفی می ریزیم و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم (می توانید از مرغ یا گوشت خورشتی استفاده کنید).
مرحله دوم
سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی گوشت بپاشید و خوب مخلوط کنید و ورز دهید، جعفری خرد شده را اضافه کنید و دوباره ورز دهید، روی کاسه را سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید تا گوشت به مدت ۱ ساعت استراحت کند.
مرحله سوم
کشمش ها را در ظرفی بریزید و روی آن ها را با آب داغ بپوشانید و بگذارید ۱ ساعت نرم شوند. بعد از ۱ ساعت کاسه گوشت را از یخچال خارج می کنیم و یک تکه گوشت به اندازه یک گردو برداشته و با کف دو دست به شکل دایره در می آوریم.
مرحله چهارم
همگی را به همین ترتیب گوشت را آماده می کنیم و در تابه می گذاریم و تابه را روی اجاق می گذاریم و روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود سپس گوشت چرخ کرده قلقی می کنیم را در تابه می گذاریم تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله پنجم
سپس با قاشق کوفته ها را به آرامی داخل ماهیتابه می بریم تا تمام قسمت های آن سرخ شود و بعد از سرخ شدن گوشت تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس نصف آب را داخل قابلمه می ریزیم و کمی نمک می زنیم.
مرحله ششم
حالا درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب زودتر بجوشد و در این زمان هویج ها را شسته و پوست می گیریم و با چاقو ورقه ای برش می دهیم و داخل تابه هویج ها روغن می ریزیم. آنها را در تابه ریخته و سرخ می کنیم.
مرحله هفتم
سپس کمی نمک و ۱/۵ قاشق غذاخوری زعفران دم شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شوند و قابلمه را از روی اجاق برمی داریم سپس برنج را می شوییم و وقتی آب به جوش آمد آب برنج را آبکش می کنیم. آب جوش را داخل قابلمه بریزید و بگذارید برنج ۶-۷ دقیقه بجوشد.
مرحله هشتم
سپس یک دانه برنج را بین دندان هایمان امتحان می کنیم، اگر دور برنج نرم و هسته آن کمی سفت بود، برنج را آبکش کرده و کنار می گذاریم. کشمش ها را در آبکش ریخته و بشویید و در تابه ای کمی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید.
مرحله نهم
سپس کشمش ها را به همراه بقیه زعفران در تابه ریخته و تفت می دهیم و سریع از روی حرارت برمی داریم تا کشمش پف نکند و در قابلمه ای که برای تهیه ساطری پلو آماده کرده ایم روغن می ریزیم و در صورت تمایل آن را با نان یا سیب زمینی کف تابه قرار دهید.
مرحله دهم
ابتدا یک قاشق غذاخوری برنج را کف قابلمه بریزید و روی برنج را با قاشق صاف کنید سپس مقداری کشمش و گوشت سرخ شده و هویج تفت داده شده اضافه کنید سپس لایه بعدی برنج را بریزید و دوباره مواد را بریزید.
مرحله یازدهم
این کار را تا زمانی که مواد و برنج تمام شود ادامه می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا بخار داخل قابلمه حدود ۵ دقیقه بماند و سپس حرارت را با احتیاط کم می کنیم تا به مرور زمان دم بکشد.
مرحله دوازدهم
در آخر برنج ساطری پخته شده در قابلمه را به آرامی با کفگیر هم می زنیم تا مواد کاملا با برنج مخلوط شود سپس در بشقاب می گذاریم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم.
نکاتی برای تهیه ساطری پلو
ساطری پلو با مرغ
اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و زیبا را با مرغ تهیه کنید، فقط گوشت چرخ کرده را از مواد لازم جدا کنید و به جای آن از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. گوشت مرغ را به صورت گوشت چرخ کرده در آورید و به عنوان گوشت چرخ کرده برای کوفته قلقلی استفاده کنید.