طرز تهیه سبزی پلو با ماهی چگونه است؟ سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که معمولا برای عید نوروز تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل آشپزی و طرز تهیه سبزی پلو با ماهی با مگ سام همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
ماهی قزل آلا یا نوع دیگر | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی پلویی | ۱۰۰-۱۵۰ گرم |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه ماهی | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت سبزی پلو با ماهی
مرحله اول، پیاز را خلالی خرد می کنیم
برای تهیه سبزی پلو با ماهی ابتدا پیاز را خلال کرده و در ظرف مناسبی بریزید. سپس سیر را رنده کرده و به همراه چاشنی ماهی، نمک، فلفل و زردچوبه به کاسه اضافه کنید.
نکته: برای طعم بهتر ماهی، توصیه می شود ادویه ها را خودتان آسیاب کنید.
مرحله دوم، پوست و سر و دم ماهی را جدا می کنیم
در این مرحله سر و دم ماهی را جدا می کنیم سپس پوست آن را جدا می کنیم و ماهی را به صورت فیله برش می دهیم و در ظرفی با چاشنی می ریزیم و با دست مواد را ماساژ می دهیم تا ماهی طعم دار شود.
نکته: در صورت تمایل می توانید ماهی را با سر و دم سرخ کنید تا غذا زیباتر شود.
مرحله سوم، یک ساعت ماهی را داخل یخچال قرار می دهیم
حالا درب کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی طعم دار شود. در این فاصله سبزی پلو را آماده می کنیم. برای این کار برنج را از قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید.
مرحله چهارم، سبزی های ماهی پلو را آماده می کنیم
در این مرحله سبزی پلو را که معمولاً شامل تره، جعفری، گشنیز، رازیانه، شنبلیله و برگ سیر تازه است می شوییم سپس به قطعات متوسط (نه خیلی ریز، نه زیاد) برش می دهیم و کنار می گذاریم.
مرحله پنجم، قابله را پر آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب بجوشد. سپس یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری کره مایع را به آب در حال جوش اضافه کنید سپس برنج خیس خورده را اضافه کنید.
مرحله ششم، پخت برنج را انجام می دهیم
حالا ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا پخت اولیه برنج تمام شود. وقتی دانه های برنج نرم و مغز آن سفت شد باید برنج را آبکشی کنیم. بعد از اینکه قابلمه برنج را از روی حرارت برداشتید، نیمی از سبزیجات را به برنج اضافه کنید.
مرحله هفتم، برنج و سبزیجات را با آب ولرم آبکشی می کنیم
در این مرحله مخلوط برنج و سبزیجات را با آب ولرم آبکشی می کنیم. سپس قابلمه ای را که برای پخت سبزی پلو آماده کرده ایم روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. حالا برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم.
مرحله هشتم، مخلوط برنج و سبزی را کف قابلمه می ریزیم
حالا کمی از مخلوط برنج و سبزی را کف قابلمه ریخته و مقداری از سبزی باقیمانده و رازیانه خشک را روی آن می ریزیم. به همین ترتیب لایه به لایه برنج و سبزیجات را داخل قابلمه می ریزیم. در آخر وسط برنج را با کفگیر باز کنید.
مرحله نهم، مقداری زعفران دم کرده و روی برنج می ریزیم
سپس مقداری زعفران دم کرده را روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را همراه با دم کنی می گذاریم تا برنج یک ساعت دم بکشد. بعد از اینکه ماهی مزه دار شد آن را از یخچال خارج کرده و چاشنی ها را از آن جدا کنید.
مرحله دهم، ماهی ها را با حرارت ملایم سرخ می کنیم
در این مرحله ظرف مناسبی را روی اجاق گذاشته و کمی روغن اضافه می کنیم. سپس ماهی ها را دو طرف با حرارت ملایم سرخ می کنیم و در انتها در صورت تمایل کمی زعفران به ماهی های سرخ شده اضافه می کنیم تا رنگ بهتری به آن ها بدهد.
مرحله یازدهم، بعد از اینکه دم کشید سرو کنید
بعد از اینکه سبزی پلو کاملا دم کشید، در قابلمه هم بزنید تا یکدست شود، سپس در بشقاب بگذارید و با برنج زعفرانی تزیین کنید. در آخر سبزی پلو را با ماهی سرخ شده سرو می کنیم.