سمنو یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که تهیه آن بر خلاف دسرهای دیگر زمان زیادی می برد. سمنو یکی از دسرهایی است که معمولا در عید نوروز برای سفره هفت سین تهیه می شود.
البته سمنو به عنوان یک غذای سبک نیز استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سمنو با مگ سام همراه باشید.
مواد لازم سمنو | |
گندم | ۲۵۰ گرم |
آرد سبوس دار | ۵۰۰ گرم |
آب | ۲ لیتر |
طرز تهیه پخت سمنو خانگی
مرحله اول، گندم ها را با آب سرد می شوییم
ابتدا گندم ها را با آب سرد می شوییم و در ظرف آب سرد می گذاریم تا جوانه بزند. برای پخت سمنو از گندم کامل که خاصیت جوانه زدن دارد استفاده شود. در طول ۲۴ ساعت هر ۸ ساعت یکبار آب گندم را عوض می کنیم.
مرحله دوم، بعد از ۲۴ ساعت آبکشی می کنیم
بعد از ۲۴ ساعت سر دانه هایمان سفید می شود و باید آبکشی کنیم سپس دانه ها را بین دستمال تمیز قرار می دهیم تا ۴۸ ساعت بعد باید این پارچه را با آب سرد مرطوب نگه داریم تا دانه ها جوانه بزنند.
مرحله سوم، دانه های جوانه زده را داخل سینی قرار می دهیم
بعد از اینکه دانه ها جوانه زدند، آنها را در سینی مناسبی قرار دهید و روی جوانه ها را با پارچه مرطوب بپوشانید تا خشک نشوند. گندم در عرض ۲۴ تا ۴۸ روز ریشه می دهد که به رنگ نقره ای است و بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر رشد می کند.
مرحله چهارم، گندم ها سبز می شود
در این مرحله رنگ گندم سبز می شود و بهترین زمان پخت سمنو زمانی است که رنگ گندم سبز کم رنگ باشد. توجه داشته باشید که اگر رنگ گندم های سبز تیره شود دیگر فایده ای ندارند و دانه را تلخ می کنند.
مرحله پنجم، گندم جوانه زده شده را با یک لیتر آب مخلوط می کنیم
به همین دلیل همیشه هنگام قرار دادن گندم در سینی ریشه زایی باید بدانید که باید از زمانی شروع به پختن دانه کنید که رنگ گندم سبز کم رنگ است. پس از آماده شدن جوانه گندم، آن را به همراه ۱ لیتر آب گرم در غذاساز یا مخلوط کن بریزید.
نکته: اگر بخواهیم سمنو را بدون مشکل و در زمان کمتری بپزیم، می توانیم جوانه گندم آماده را از فروشگاه خریداری کنیم.
مرحله ششم، پوره بدست آمده را با آرد سبوسدار مخلوط می کنیم
جوانه گندم را مخلوط می کنیم تا پوره به دست آید سپس با پارچه تمیزی صاف کرده و در قابلمه ای مناسب عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار مخلوط می کنیم. بعد از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، قابلمه را روی اجاق قرار دهید.
مرحله هفتم، روی حرارت قرار می دهیم
حالا یک لیتر دیگر آب اضافه می کنیم و با حرارت خیلی ملایم می گذاریم سمنو به قوام برسد. هنگام تهیه سمنو باید مراقب باشیم که نچسبد و نسوزد. بعد از سفت شدن دانه، درب قابلمه را صافی می گذاریم.
نکته: از آنجایی که سمنو حاوی گندم است و گندم به سرعت ته نشین می شود، برای جلوگیری از ته نشین شدن آن باید هر چند دقیقه سمنو را هم بزنید.
مرحله هشتم، سمنو را ۳۰ دقیقه می جوشانیم
زیر قابلمه را کاملاً کم می کنیم و زیر قابلمه شعله پخش کن می گذاریم سپس می گذاریم سمنو ۳۰ دقیقه بجوشد. قرار دادن دم کنی رنگ سمنو را عالی می کند. بعد از آماده شدن دانه آن را در ظرف دلخواه می ریزیم و روی آن را تزئین می کنیم.