عاشوره یکی از غذاهای محلی و لذیذ ترکیه است که بیشتر در مراسم مذهبی و نذری استفاده می شود و طرز تهیه این غذای خوشمزه بسیار آسان و سریع است. برای آشنایی کامل و گام به گام با طرز پخت عاشوره با سایت آموزشی مگ سام همراه باشید.
مواد لازم برای ۶-۸ نفر | |
گندم حلیم | یک و نیم لیوان |
نخود | ۱ استکان |
لوبیا سفید | ۱ استکان |
برنج ریز یا نشاسته | ۳ قاشق غذاخوری |
قیسی | ۱۵ عدد |
انجیر خشک | ۱۱ عدد |
کشمش زرد | ۱ استکان |
کشمش ریز سیاه | ۱ استکان |
شکر | ۳ و نیم استکان |
پرتقال | ۱ عدد |
پودر پسته برای تزئین | ۱ استکان |
بادام بدون پوست | یک و نیم لیوان |
فندق بدون پوست | یک لیوان |
چوب دارچین | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه عاشوره
مرحله اول
ابتدا نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده اید آبکشی کنید تا پف نکنند و زودتر بپزند و در قابلمه بریزید و با آب بگذارید تا خوب بپزند.
نکته: بهتر است آب نخود و لوبیا را که خیس خورده اند چندین بار عوض کنید.
مرحله دوم
سپس گندمی را که دو تا سه ساعت در آب خیس کرده اید آبکشی کنید و با کمی آب در قابلمه ای روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب بپزد و دانه های گندم شکفته شود.
مرحله سوم
برنجی را که چند ساعت در آب خیس کرده اید آبکشی کرده و به گندم اضافه کنید، نخود و لوبیا را داخل گندم بریزید و با کمی آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله چهارم
همه مواد را با هم مخلوط کنید سپس یک عدد پرتقال را بشویید و پوست پرتقال را روی رنده ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید و آب پرتقال را بگیرید و روی مواد بریزید.
مرحله پنجم
به مواد کشمش را که یک ساعت در آب خیس کرده اید اضافه و مخلوط کنید سپس قیسی را بشویید و خرد کنید و روی مخلوط بریزید و انجیر را برش بزنید و اضافه کنید.
نکته: برای خوش طعم شدن آش از ترکیب کشمش زرد و کشمش سیاه ریز استفاده کنید.
مرحله ششم
حالا با توجه به ذائقه خود دو عدد سیب را پوست گرفته و به صورت مکعب های کوچک برش بزنید و به مخلوط مواد اضافه کنید و طبق ذائقه خود دو عدد میخک را نیز داخل قابلمه بریزید.
مرحله هفتم
سپس فندق و بادام و مقداری دارچین را به مخلوط مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
نکته: برای خوش طعم شدن سوپ، مقداری گردو به مخلوط اضافه کنید.
مرحله هشتم
اگر مقدار آب کم بود و هنوز مواد خوب پخته نشده بودند مقداری آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا باز با هم بپزند، بعد مقداری شکر را با توجه به ذائقه خودتان اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله نهم
بگذارید نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم با هم بپزند و در این مدت مدام مخلوط را هم بزنید و بعد از نرم شدن آش از روی اجاق گاز بردارید. در آخر آش عاشوره را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با پودر پسته، خلال بادام، تکه های گردو و پودر دارچین تزیین کنید.