قیمه گوجه فرنگی یکی از غذاهای محلی و لذیذ کردی است که به قیسی کردی نیز معروف است، بسیار سریع تهیه می شود و طرز تهیه آن نیز بسیار آسان است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه گوجه فرنگی با سایت آموزشی مگ سام همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی متوسط | ۸ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
غوره تازه | ۲/۱ لیوان بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
بادمجان | به مقدار دلخواه |
کدو | به مقدار دلخواه |
آب | ۱ لیوان بزرگ |
ادویه قیمه | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه کاری | یک و نیم قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۲/۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه قیمه توماتیز
مرحله اول
برای تهیه رب گوجه فرنگی ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید تا داغ شود سپس پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا سفید شود.
مرحله دوم
سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید تا پیاز طلایی شود سپس قیمه را کمی ورز دهید تا در هنگام تفت دادن بافت آن باز شود.
سطح سوم
وقتی رنگ زردچوبه پخش شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و قوام آن را با قاشق جدا کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و همه قسمت ها سرخ شوند.
مرحله چهارم
سپس نمک، فلفل، پاپریکا، ادویه کاری و ادویه قیچی را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود و گوشت کاملا جذب و مخلوط شود.
مرحله پنجم
سپس رب گوجه فرنگی را روی مواد ریخته و به مدت ۳-۲ دقیقه خوب تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم
سپس گوجه ها را شسته و روی رنده ریز رنده می کنیم و به مخلوط محصولات اضافه می کنیم و تفت می دهیم و درب قابلمه را تا نیمه گذاشته و حرارت را کم می کنیم.
مرحله هفتم
گوجه ها را ده دقیقه می گذاریم تا به اصطلاح بوی آن را بگیرد و در نهایت خورش خوش طعم و خوش رنگ تر شود، بعد از اینکه گوجه ها خوب پختند، آب اضافه کنید.
مرحله هشتم
سپس اجازه دهید آب بجوشد، وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه را ببندید و به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید خوب بپزد.
مرحله نهم
در همین حین بادمجان ها و کدو حلوایی را بشویید و پوست بگیرید و ورقه ای برش دهید سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید.
مرحله دهم
وقتی روغن داغ شد به مقدار دلخواه خلال بادمجان و کدو حلوایی رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا سرخ بشه بعد برمیگردونیم تا طرف دیگه هم خوب سرخ بشه بعد از روی حرارت برمیداریم.
مرحله یازدهم
در ۱۵ دقیقه آخر پخت مخلوط مایع، نخود را اضافه کنید و بگذارید بپزد و طعم نخود جذب مواد شود، پس از پخت کامل ظرف را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوازدهم
در این مرحله خورش قیمه را در بشقاب مناسبی گذاشته و بادمجان ها و کدوهای سرخ شده را دور ظرف بریزید و با زعفران و برنج ترشی و سالاد سرو کنید.