طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی چگونه است؟ ماهی شکم پر یکی از غذاهای لذیذ و اصیل ایرانی است که اصل آن متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله پخت ماهی شکم پر در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
ماهی قزل آلا | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
گشنیز تازه | ۳۵۰ گرم |
شنبلیله تازه | ۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار ملس | ۳ قاشق غذاخوری |
تمر هندی | ½ بسته |
آب جوش | ۱ لیوان |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار کافی |
دستور پخت حشوی ماهی شکم پر جنوبی
مرحله اول
برای تهیه ماهی شکم پر به روش جنوبی در ابتدای کار فر را با دمای ۱۷۰ درجه روشن می کنیم تا کاملا گرم شود سپس پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه رب سیر به تابه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حالا کمی روغن مایع، زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا مواد کمی سرخ شوند. در مرحله بعد گشنیز و شنبلیله را ریز خرد کرده و به ماهیتابه اضافه می کنیم سپس کاملا تفت می دهیم.
مرحله سوم
وقتی سبزی ها کاملا سرخ شدند رب گوجه فرنگی و رب انار را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند. حالا تمر هندی را با آب جوش مخلوط می کنیم و از صافی رد می کنیم تا دانه های آن جدا شود.
مرحله چهارم
بعد عصاره تمر هندی را به تابه اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و روی حرارت می گذاریم بجوشد تا کاملا جذب شود. حالا ماهی قزل آلا را از وسط نصف کرده و مقداری نمک و زردچوبه داخل آن می پاشیم.
مرحله پنجم
حالا نیمی از مواد را در ماهیتابه داخل شکم ماهی بریزید و با نخ و سوزن کاملاً بدوزید تا مواد میانی بیرون نیاید. در این مرحله با چاقو چند برش روی ماهی ایجاد می کنیم سپس در سینی فر می گذاریم.
مرحله ششم
حالا قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید ماهی شکم پر به مدت یک ساعت خوب بپزد. بعد از این مدت ماهی شکم پر را با گوشت، شوید، سیر ترشی و خیار شور سرو می کنیم.