طرز تهیه معجون شلغم و عسل برای سرما خوردگی چگونه است؟ جوشانده شلغم و عسل یکی از انواع جوشانده های طب سنتی است که خواص زیادی برای سلامت بدن دارد و می تواند از برخی بیماری ها پیشگیری کند.
همانطور که می دانید شلغم در طب سنتی گرم است و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته می شود.
ترکیب شلغم و عسل که به نام معجون شلغم و عسل می شناسیم در درمان بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی بسیار موثر است و استفاده از این جوشانده علاوه بر درمان سرماخوردگی می تواند گلو را نرم کرده و سرفه و گلودرد را درمان کند.
برای دیدن آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه معجون شلغم و عسل با سایت مگ سام همراه باشید.
مواد لازم معجون شلغم و عسل | |
شلغم | ۳ عدد |
عسل | ۵ قاشق چایخوری |
طرز تهیه معجون شلغم و عسل
مرحله اول
برای تهیه مخلوط شلغم و عسل ابتدا شلغمی را انتخاب می کنیم که به اندازه ای باشد که روی دهانه لیوان قرار بگیرد. سپس شلغم را تمیز می کنیم و سر شلغم را با چاقو برش می دهیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله داخل شلغم را با قاشق چایخوری کاملا خالی می کنیم. البته باید مراقب باشید که به دیواره های داخلی شلغم آسیبی وارد نشود و شلغم سوراخ نشود. سپس شلغم ها را با شکم خالی داخل لیوان می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله دو سوم حجم شکم شلغم را عسل می ریزند و قسمت بالایی شلغم را به صورت درب روی آن ها می گذارند و سپس استکان ها را روی بخاری (با حرارت کم) یا شوفاژ قرار می دهیم تا به مدت حدودا ۸ ساعت روی حرارت بماند.
مرحله چهارم
با این روش پس از مدتی عصاره ای از شلغم خارج می شود که در فنجان جمع می شود. در آخر عصاره عسل و شلغم را در ظرف شیشه ای درب دار ریخته و به جای آنتی بیوتیک از آنها استفاده می کنیم.
مرحله پنجم
بعد از اینکه معجون داخل شلغم را مصرف کردید، شلغم را پوست کنده و خلال کنید سپس آن را هم بخورید. برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا علاوه بر این مخلوط بسیار مقوی می توانید از انواع سوپ، آبگوشت و شلغم نیز استفاده کنید.
نکاتی در مورد طرز تهیه جوشانده شلغم و عسل
درمان سرفه با خلط
اگر با مشکل سرفه همراه با خلط مواجه هستید، می توانید از این مخلوط برای درمان استفاده کنید. البته توصیه می شود در کنار این معجون از شلغم آب پز نیز استفاده کنید و برای رفع مشکل حداقل سه روز تا یک هفته مصرف شلغم را ادامه دهید.