طرز تهیه نان شنبلیله چگونه است؟ نان شنبلیله یکی از نان های خوشمزه و معطری است که در دستور پخت های مختلفی تهیه می شود.برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان شنبلیله با سایت آموزشی مگ سام همراه باشید.
مواد لازم نان شنبلیله | |
آرد نان سنگک | ۸۰۰ گرم |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری سرخالی |
آب | ۱ پیمانه |
مواد لازم برای رومال نان | |
ماست | ۳ قاشق غذاخوری سرپر |
پودر شنبلیله | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نوک قاشق چایخوری |
دستور پخت نان شنبلیله
مرحله اول
برای تهیه نان شنبلیله ای لذیذ در ابتدای کار آب ولرم را به همراه خمیر مایه فوری و نمک در ظرف مناسبی بریزید و کمی هم بزنید سپس آرد را کم کم در ظرف الک کرده و با لیسک هم بزنید.
مرحله دوم
حالا خمیر را خوب ورز می دهیم تا خمیر نرمی به دست بیاید که به دست نچسبد. توجه داشته باشید که مقدار آرد باید به اندازه ای باشد که خمیر به دست نچسبد اما با آرد اضافی سفت و سنگین نشود.
مرحله سوم
سپس خمیر را در کاسه ای چرب کرده و روی آن را سلفون بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا خمیر حجیم شود. حالا مواد لازم برای نان را درست می کنیم.
مرحله چهارم
برای این کار ماست را به همراه پودر شنبلیله و زردچوبه در ظرف مناسبی بریزید و خوب مخلوط کنید سپس کنار بگذارید. بعد از باقیمانده خمیر، فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید.
مرحله پنجم
حالا اجازه دهید فر کاملا گرم شود سپس گلوله هایی به اندازه نارنگی از خمیر جدا کنید و با وردنه کمی روی سطح کار باز کنید. سپس مخلوط شنبلیله را روی خمیر بریزید و با قاشق پخش کنید.
مرحله ششم
سپس با چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد کنید و در قالبی که با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید. حالا اجازه دهید خمیر به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید.
مرحله هفتم
حالا می گذاریم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر بمانند تا کاملا پخته و روی آنها طلایی شود. بعد از این مدت نان را از فر خارج کرده و به دلخواه با پنیر و گردو سرو کنید.