طرز تهیه پلو بندری

طرز تهیه پلو بندری با تن ماهی خوشمزه و ساده

طرز تهیه پلو بندری با تن ماهی چگونه است؟ پلو بندری یکی از غذاهای سنتی و محلی جنوبی است که طعم لذیذ و منحصر به فردی دارد و طرز تهیه و پخت آن در شهرهای مختلف متفاوت است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز پخت پلو بندری خوزستان و هرمزگان با سایت مگ سام همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
برنج محلی ۴ پیمانه
تن ماهی ۲ قوطی
پیاز بزرگ ۲ عدد
شوید تازه خرد شده ۱ لیوان بزرگ
گوجه فرنگی متوسط ۳ عدد
سیر درشت ۳ حبه
پودر تخم گشنیز یک قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
فلفل سبز تند متوسط ۲ عدد
زعفران دم کرده ۳/۱ فنجان
روغن مایع و آب به مقدار لازم
ادویه ماهی ۱ قاشق مربا خوری
ادویه پلویی ۱ قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه پلو بندری

مرحله اول

برای تهیه بندری پلو خوشمزه ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید سپس در تابه ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی روغن داغ شد پیازها را داخل آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند.

مرحله دوم

حالا سیری را که خرد کردید اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره چند ثانیه تفت دهید تا پیاز و سیر خوب و طلایی شوند.

مرحله سوم

سپس فلفل سبز را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید و اگر می خواهید برنج خیلی تند نباشد فقط از یک فلفل استفاده کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه فرنچ فرایز خوشمزه در خانه به روش فست فود

مرحله چهارم

سپس ماهی تن را که از قبل به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده اید اضافه کنید و روغن آن را به مخلوط مواد اضافه کنید و ۲ الی ۳ دقیقه تفت دهید تا تکه های ماهی جدا شود.

مرحله پنجم

حالا نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، ادویه ماهی، چاشنی پلو، زردچوبه و پودر تخم گشنیز را روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید، ۱-۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.

مرحله ششم

سپس گوجه هایی را که از قبل شسته اید پوست گرفته و برش دهید و به مخلوط مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بافت گوجه ها نرم و پوره شود.

مرحله هفتم

سپس رازیانه تازه را خرد کرده و یک فنجان بزرگ از آن را به مخلوط اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید سپس روی مواد را با یک لیوان آب بپوشانید.

طرز تهیه پلو بندری

مرحله هشتم

وقتی آب به جوش آمد، اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد و تمام آب به بافت متوسط ​​مواد برود تا کاملا بپزد، سپس گاز را خاموش کنید.

مرحله نهم

در این مرحله ۵ تا ۶ پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا آب بجوشد.

مرحله دهم

حالا برنج را در آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید آب تا ۲/۳ برنج برسد سپس مواد متوسط ​​را روی برنج بریزید و به آرامی هم بزنید تا یکدست شود.

نکته: اگر برنج شما تازه نیست، بهتر است قبل از پخت آن را یک ساعت و نیم تا دو ساعت در آب خیس کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه خورش قورمه سبزی با قارچ خوشمزه و مجلسی

مرحله یازدهم

اگر می خواهید کته با ته دیگ برنج درست کنید، زعفران را روی مواد بریزید و مخلوط کنید، سپس برنج را به شکل گنبدی در بیاورید، سپس دم کنی را بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج بپزد.

مرحله دوازدهم

اگر می خواهید ته قابلمه نان یا سیب زمینی داشته باشید، برنج را قبل از جوشیدن در ظرف دیگری بریزید و قابلمه را بشویید و خشک کنید.

نکته: برای قرار دادن ته دیگ می توانید از یک قابلمه دیگر استفاده کنید.

مرحله سیزدهم

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن بریزید تا داغ شود برای ته قابلمه نان یا سیب زمینی حلقه شده قرار دهید.

مرحله چهاردهم

یک لایه برنج ته قابلمه اضافه کنید سپس چند قاشق زعفران ذم شدهه روی آن بریزید سپس یک لایه دیگر برنج و چند قاشق زعفران بریزید تا مواد تمام شود.

مرحله پانزدهم

وقتی برنج و زعفران تمام شد، دم کنی را بگذارید تا برنج بندری روی حرارت ملایم خوب بپزد، بعد از حدود یک ساعت برنج را از روی حرارت بردارید. در نهایت پلو بندری را در ظرف مناسبی بریزید و با انواع دورچین، سالاد دلخواه، ترشی بندری یا سبزی سرو کنید.

حتما ببینید

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری خوشمزه با طعم عالی

طرز تهیه ساندویچ گوشت بندری چگونه است؟ ساندویچ گوشت بندری یکی از غذاهای خوشمزه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *