طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی چگونه است؟ کولی غورابیج یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه گیلانی است که اگر ماهی کولی وجود نداشته باشد می توانیم آن را با هر نوع ماهی کوچک درست کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کولی غورابیج با سایت آموزشی مگ سام همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماهی کولی | ۸ عدد |
سبزی معطر | ۵۰۰ گرم |
گردوی سابیده شده | ۲۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
آبغوره | ½ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کولی غورابیج
مرحله اول
برای تهیه غورابیج گیلانی در ابتدای کار گردوی آسیاب شده را به همراه رب انار در ظرف مناسبی قرار می دهیم. اگر اجاق گاز دارید می توانید به جای قابلمه برای پخت غذا از آن استفاده کنید.
مرحله دوم
در این مرحله ۲ پیمانه آب سرد اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گردوها را یکی دو ساعت روی آتش بگذارید تا روغن آن کاملا آزاد شود.
مرحله سوم
در حین پختن گردو، گیاهان معطری را تهیه می کنیم که شامل چوچاق، کوتکوتو، نعناع و گشنیز می شود. اگر به بازارهای محلی شمال کشور دسترسی دارید می توانید این سبزی را تهیه کنید.
مرحله چهارم
اگر چوچاق و کوتکوتو را پیدا نکردید، می توانید مقداری جعفری و مقداری شبلیله اضافه کنید. سبزی ها را شسته و برش می دهیم سپس تابه ای را روی اجاق می گذاریم و سبزیجات را به همراه کمی روغن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سبزی ها کاملا سرخ می شوند و کنار می گذاریم. پس از اینکه گردوها خوب روغن انداختند، مایه را به همراه سبزی ها و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به کاسه گردو اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم
حالا بگذارید سبزیجات با گردو یک ساعت بپزند. در این مدت ماهی را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید، سپس تابه را گرم کنید و نصف پیمانه روغن اضافه کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله صبر می کنیم تا روغن خوب داغ شود سپس ماهی ها را داخل روغن شناور می اندازیم و می گذاریم کاملا طلایی و سرخ شوند. پس از سرخ شدن ماهی ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله هشتم
بعد از اینکه خورش خوب استراحت کرد و روغن اضافه کرد، در ظرف دلخواه میریزیم. سپس ماهی سرخ شده را روی خورش می گذاریم و با برنج یا کته ساده سرو می کنیم.
منبع: sahebeh.khoshdel