طرز تهیه کوکوی نخود آبگوشتی چگونه است؟ کوکو نخود یکی از غذاهای ساده و قدیمی خاورمیانه است که با مواد مختلفی درست می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوکو نخود با ما در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۳ حبه |
تخم مرغ | ۲-۳ عدد |
پودر تخم گشنیز و زیره | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کوکوی نخود آبگوشتی
مرحله اول
برای تهیه یک کوکو خوشمزه و ساده با نخود در ابتدای کار از شب قبل نخود را در ظرف آب می ریزیم و در صورت امکان چندین بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ نخود کاملا برطرف شود.
مرحله دوم
در این مرحله نخودها را آبکشی می کنیم و همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه مناسبی می ریزیم سپس سیب زمینی ها را پوست می گیریم و به قابلمه اضافه می کنیم. سپس قابلمه را روی اجاق می گذاریم.
مرحله سوم
پخت نخود حدود یک ساعت طول می کشد، البته برخی از انواع نخود زمان زیادی برای پخت آن حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه زمان می برد. بعد از پختن نخود و سیب زمینی آبکش می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله سیب زمینی ها و نخودها را در غذاساز یا مخلوط کن ریخته و کاملاً هم می زنیم تا بافت آن ها یکدست شود. سپس نخود و پوره سیب زمینی را در ظرف مناسبی بریزید تا خنک شود.
مرحله پنجم
حالا پیاز را رنده می کنیم و با دست فشار می دهیم تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس سیر را رنده کرده و به همراه پیاز و تخم مرغ به کاسه مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
در این مرحله پودر تخم گشنیز و زیره را به همراه مقداری زردچوبه، نمک و فلفل به کاسه اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. اگر مخلوط کوکو خیلی شل بود، مقداری آرد سوخاری اضافه کنید.
مرحله هفتم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال می گذاریم تا مخلوط کوکو استراحت کند. بعد از این مدت کاسه را از یخچال خارج می کنیم سپس ظرف مناسبی را روی اجاق می گذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله کمی روغن به ماهیتابه اضافه می کنیم و می گذاریم داغ شود سپس مایه کوکو را به اندازه یک نارنگی کوچک گرفته و به شکل گرد در می آوریم. سپس مایه کوکو را کمی صاف کرده و در تابه قرار دهید.
مرحله نهم
حالا صبر می کنیم تا یک طرف کوکو سرخ شود سپس آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. به همین ترتیب کل کوکو را سرخ می کنیم سپس در بشقاب می گذاریم و با دورچین مورد نظر سرو می کنیم.