طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی چگونه است؟ خورش قلقلی فسنجان یکی از خورش های خوشمزه و شیک است که برای پذیرایی و مهمانی بسیار مناسب است و به روش های مختلف و با مواد مختلف تهیه می شود.خورش قلقلی فسنجان طرفداران زیادی در بین مردم دارد.
برای طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی مرحله به مرحله در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گردو | ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رب انار | ۵ قاشق غذا خوری |
شکر | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
پودر فلفل دلمه سبز | نصف قاشق چای خوری |
کره | ۵۰ گرم |
روغن مایع | به مقدار دلخواه |
دستور پخت فسنجان با گوشت قلقلی
مرحله اول
برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده کنید و سپس گوشت چرخ کرده را در ظرفی بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید سپس نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و پودر فلفل سبز را اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. با دست ورز دهید تا بافت یکنواخت شود.
مرحله دوم
وقتی بافت گوشت کمی سفت و غلیظ شد یک تکه گوشت به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و با دست شکل دهید و به شکل گردویی در بیاورید و در ظرفی قرار دهید و کل گوشت را به همین ترتیب درست کنید و کنار بگذارید.
نکته
بعد از اینکه گوشت را شکل دادید به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و طعم ادویه ها کاملا به خورد گوشت برود.
مرحله سوم
سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود سپس گوشت کوفته را در تابه ریخته و تفت دهید و گوشت را کاملاً برگردانید تا همه قسمت های آن سرخ شود و رنگ گوشت تغییر کند سپس آن را از رو شعله بردارید.
مرحله چهارم
سپس گردوها را در آسیاب بریزید و پودر کنید سپس پیاز را به صورت خلالی یا نگینی برش دهید و در تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود سپس پیازها را در روغن ریخته و تفت دهید. تا زمانی که سبک و طلایی شوند.
مرحله پنجم
سپس گردو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی روغن اضافه کنید و اگر می خواهید رنگ فسنجان تیره تر شود گردو را بیشتر تفت دهید سپس مقداری آب سرد داخل قابلمه بریزید و هم بزنید و درب قابلمه را ببندید.
مرحله ششم
آبی که به مواد داخل قابلمه اضافه می کنید باید کاملا سرد باشد تا خورش فسنجان روغن بگیرد، می توانید مقداری تکه یخ به آب اضافه کنید تا روغن بیشتری از فسنجان خارج شود سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا گردو خورش کمی بپزد.
مرحله هفتم
سپس به ذائقه و سلیقه خود می توانید مقداری شکر داخل مواد خورش بریزید و هم بزنید سپس رب انار را که ترش، شیرین یا ملس است به ذائقه خود اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با آب خورش مخلوط شوند.
مرحله هشتم
سپس گوشت قلقلی ها را در قابلمه می گذاریم و سپس درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم با حرارت متوسط خوب بپزد و جا بیفتد و بعد از پخته شدن خورش با قاشق میل کنید و به میزان رب انار و شکر را به سلیقه خود به آن اضافه کنید.
مرحله نهم
سپس مقداری برنج را بجوشانید و بگذارید خوب دم بکشد سپس در ظرف مناسبی بریزید و با زعفران تزیین کنید. سپس خورش فسنجان را با گوشت قلقلی در ظرف مناسبی گذاشته و با مقداری گردوی آسیاب شده تزیین می کنیم. در آخر خورش فسنجان گوشت قلقلی را به همراه برنج زعفرانی و ته دیگ، سالاد، ترشی، زیتون سوخاری و دورچین سرو کنید.